• paddockcoach@gmail.com

Over ons

Of paddockcoaching je kan helpen?

Dat is de vraag die vaak gesteld wordt.

Op deze pagina lees je het antwoord.

Maar dus eerst de vraag:

Kunnen wij (de paarden, de natuur en ik) je helpen?

Eigenlijk is de vraag aan jou wil je hulp?

Dan kunnen we je helpen.

Als je stil staat op je pad, niet weet welke kant je op moet. Als je door de bomen het bos niet meer ziet. Als je out of the box wilt leren denken. Als je iets anders wilt doen dan je altijd al hebt gedaan, maar je weet niet wat. Als je na het werk pijn hebt, in je lijf of op psychisch vlak. Als je geen andere manier weet, maar wel wilt vinden.

Goed om te weten, wij zijn op zoek naar:

Werkende vrouwen die vrede zoeken in zichzelf, met en in hun omgeving. 

Als je werkvrede wilt. Blij met jezelf, je werk, je collega’s en je bedrijf. Alles hiervoor begint bij jou.

Wil je werkvrede, schroomt om naar jezelf te kijken, heb het lef om in de spiegel te kijken en je eigen werkvrede te maken.

Heb jij nu het gevoel:

  • dat je van je padje bent;
  • niet je gedroomde pad (be)leeft;
  • je laat lijden door een ander voor je geluk;
  • jij jezelf kwijt bent geraakt;
  • je niet weet hoe je dit moet veranderen.

Is het antwoord op een of meerdere van deze vragen? Lees dan verder.

Mijn vraag aan jou is:

  • wil je dit veranderen?
  • gun je jezelf jouw gedroomde pad?
  • verwacht je geen aangedragen oplossingen?
  • ben je bereid om zelf te zoeken naar je eigen oplossingen?
  • sta je open voor de confrontatie met jezelf?

JA, dan kan ik je helpen.

Ik weet hoe het voelt als je leven stilstaat. Ook ik was van mijn padje. Alles wat me maakte wie ik dacht te zijn, werd in een klap weggenomen. Mijn hele wereld was plotseling totaal anders. Iedereen om je heen gaat door met leven, maar voor mij was de zin van het leven weggevallen.

Mijn zekerheden waren in een klap weg.

Uit eigen ervaring weet ik ook wat er nodig is om de weg terug te vinden naar mezelf. Naar mijn droom. Mijn eigen unieke pad.

Deze weg was moeizaam en lang. Ik gun jou een snellere weg. De lessen die ik heb geleerd, deel ik graag. Het leven is altijd met ups and downs. Maar ik weet nu hoe ik van de downs weer snel een up moet maken.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in mijn verhaal, lees dan even verder hier onderaan.

Wil jij ook je unieke pad vinden naar jezelf?

Neem vrijblijvend contact op voor een gratis oriënterend gesprek.

Daarvoor kan je een berichtje sturen naar: paddockcoach@gmail.com

Of bel direct voor een afspraak: 0642306900.

Van mijn padje, naar droompad.

Mijn hele leven heb ik al een innerlijke drang gehad om de weg naar de paarden te zoeken. Oftewel, ik wou bij paarden zijn. Waarom weet ik niet. Ik was niet goed in het paardrijden, maar ik vond het fijn om bij ze te zijn. Mijn droom was om ooit een eigen paard te hebben. Het mooiste beroep leek me om te werken met paarden. Heel lang heb ik moeten wachten om deze droom te durven beleven.

Na mijn studie communicatiewetenschap, afstudeerrichting ontwikkelingscommunicatie, ben ik gaan werken als ambtenaar. Ik ging anderen helpen ontwikkelen. Het begeleiden van mensen met een uitkering naar werk. Om dit werk te kunnen verkrijgen, is het vaak dat iemand iets moeten ontwikkelen. Soms is het handig om hun een spiegel voor te  houden, te laten kijken hoe ze overkomen bij een ander. Deze spiegel hield ik iedereen voor. Ook mezelf. Maar de vraag is keek ik wel?

Uiteindelijk ging ik trouwen en verhuizen naar Zeeland. Daar kwam mijn eerste droom uit. Ik werd de trotse ‘eigenaar’ van een paard. Een mooie witte andalusiër. Hij werd mijn grootste uitdaging.

In 2013 woonde ik een mooi historisch groot pand, had een goede baan (p&o-adviseur) en was getrouwd. Voor de buitenwereld was alles perfect. Echter binnenin mij was het dat alles behalve. Het tij keerde door gebeurtenissen buiten mij, dat dacht ik tenminsten.  Wegens reorganisatie werd mijn baan wegbezuinigd, kwam er een einde aan mijn huwelijk en moest mijn woning verkocht worden. Binnen 3 maanden waren al mijn zekerheden verdwenen. In één klap vielen al mijn zekerheden weg: werk, financieel en relationeel.  Mijn leven stond stil. Ik kwam in een wereld terecht die voor mij totaal nieuw was. Alles wat was, was weg. Er was geen houvast meer. Waar te zoeken. Wat te doen? Wie was ik nog, zonder mijn goede baan, als (bijna)gescheiden vrouw, zonder mooi groot huis? Waar moest ik van leven? Waar moest ik wonen?

Allemaal ingrediënten om je totaal verloren te voelen. En eerlijk gezegd, zo heb ik me ook wel bij tijden gevoeld. Toch was er één lichtpuntje in mijn leven. Of eigenlijk twee.

Ten eerste had ik mijn paard en ten tweede had ik een innerlijke kracht om te (over)leven. Deze laatste was helaas niet altijd even sterk. Mijn paard wel. Sterk, groot en imposant. Een intelligente, dominante andalusiëse (ex)hengst.

Toen ik hem kocht was hij niet gesocialiseerd met mens en dier. Oftwel niet makkelijk en gedwee. Hij was snel, opstandig, vond steigeren leuk en dulde niet zomaar iedereen op zijn rug. Hij was heel sensitief. Maar dat wist ik toen nog niet.

Je zult je afvragen, hoe kan hij dan je lichtpuntje zijn geweest. Tja, dat is hij ook lang niet geweest. Maar ja, ik had voor hem gekozen. Hij deed niet wat ik wou, maar ik ging de zoektocht toch in om hem te begrijpen. En dat heeft mijn leven veranderd. En dat van hem.  Maar hij heeft mij meer geleerd dan ik hem.

Hij heeft mij geleerd wat belangrijk is om te overleven. Hij leerde me dat als ik congruent was, mijzelf, ontspannen, rustig en compleet, dat er dan ongekende mogelijkheden zijn. Ik kon namelijk alleen maar met hem werken als ik mezelf was. Hij heeft me geleerd dat ik deze kracht mezelf te zijn, in mijzelf heb. Daarvoor heb ik niemand anders nodig. Ik heb elke dag de keuze om te beslissen wie ik ben, wat ik ben en hoe ik wil dat anderen me zien. Twijfel ik, dan twijfelt mijn omgeving ook. Niet alleen mijn paard voelt dat, iedereen voelt dat. Dat is dus een persoonlijk ontwikkelingspad die elke dag doorgaat.

Dit leerproces gun ik iedereen. Haal de kracht uit jezelf. Wordt je eigen beste vriendin.

Bij paddockcoaching kunnen we je helpen om dit te bereiken.

Neem vrijblijvend contact op voor een gratis oriënterend gesprek.

Daarvoor kan je een berichtje sturen naar: paddockcoach@gmail.com

Of bel direct voor een afspraak: 0642306900.

Warme groet,

Paddockcoach Jacqueline